Vrijwilligers voor de activiteiten Steun bij Verlies en Rouw

Vrijwilligers voor de activiteiten Steun bij Verlies en Rouw

Structureel werk · Flexibele uren
H.G. Gooszenstraat 10, 7415 CL Deventer, Netherlands
Kinderen & JongerenBuurt & omgevingVluchtelingen & Minderheden
5 plaatsen over.
Activiteit Delen
Humanitas Deventer en Voorst
#85596
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Humanitas-afdeling-Deventer/activiteiten/Vrijwilligers-voor-de-activiteiten-Steun-bij-Verlies-en-Rouw/85596 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wij zoeken nieuwe gemotiveerde (en bij voorkeur ervaringsdeskundige) vrijwilligers voor onze activiteiten op het gebied van omgaan met rouw en verlies!

Uitgebreide omschrijving

Humanitas Deventer en Voorst heeft een aanbod aan activiteiten op het gebied van ondersteuning bij ervaringen van verlies en rouw. Wij willen er graag zijn voor mensen die een geliefde hebben verloren. Dat doen we op verschillende manieren.


We organiseren maandelijks en rouwcafe. Na (meestal) een inleiding over een rouw – gerelateerd onderwerp is er volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Zowel over het onderwerp, als over de persoonlijke verhalen en ervaringen. Deze bijeenkomsten zijn in de avond en duren ongeveer van half 8 tot 10 uur.


En zo doen we ook ieder maand een rouwwandeling. We verzamelen op zondagochtend en starten de bijeenkomst met een korte inleiding. Daarna wandelen we in de natuur. Meestal duurt de wandeling een uur of (maximaal) anderhalf uur. Dat stemmen we af met de deelnemers.  Daarna sluiten we met elkaar af.


En er is de mogelijkheid voor mensen om (op verzoek) een koppeling aan te gaan met een van onze vrijwilligers. Die kunnen dan samen het contact vorm en inhoud geven, om samen een deel van het proces van rouw te doorlopen.


We hebben een kleine, maar zeer gemotiveerd groep mensen die onze activiteiten verzorgen. Maar we zouden hier graag nog enkele mensen aan toevoegen, die bij voorkeur zelf ook ervaring hebben met verlies van een geliefde (of anders ruime levenservaring hebben), die in staat zijn om er voor andere mensen te zijn en die met ons vorm willen geven aan de activiteiten zodat die aansluiten bij de vragen van de deelnemers. Vooral ook mannen zijn van harte welkom. Maar ervaring, kennis en kunde zijn belangrijker dan het geslacht. En er is ook ruimte voor iemand die zich hiernaast (of specifiek) op het doen van promotie voor onze activiteiten wil richten.


Training, ondersteuning en begeleiding worden door de organisatie geboden.


Als je interesse hebt, stuur dan een mail naar: [email protected]



Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

5 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Humanitas Deventer en Voorst

Humanitas komt op voor een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar. Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden en door steun van onze vrijwilliger op eigen kracht verandering brengen in hun situatie. De activiteiten van Humanitas zijn verdeeld over een aantal thema's, o.m. : • Eenzaamheid • Opvoeden • Opgroeien • Verlies.
Activiteiten in Deventer: Home-Start, Steungezinnen, Jongerenmaatjes Match, Match & Connect, Steun bij verlies en rouw en Humanitas Verbindt! met de activiteiten: Vriendenkring, Maatje25+ en het Levensboek.
Zie voor meer info onze website: www.humanitas.nl/deventer