Schrijvers gezocht: Breng verhalen tot leven

Schrijvers gezocht: Breng verhalen tot leven

Structureel werk · Flexibele uren
H.G. Gooszenstraat 10, 7415 CL Deventer, Netherlands
Kinderen & JongerenBuurt & omgevingVluchtelingen & Minderheden
Activiteit Delen
Humanitas Deventer en Voorst
#87348
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Humanitas-afdeling-Deventer/activiteiten/Schrijvers-gezocht-Breng-verhalen-tot-leven/87348 om je aan te melden

Contactpersoon

Helga Hensums-den DaasStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Als vrijwilliger bij Humanitas help je iemands (levens)verhaal tot leven brengen op papier.

Uitgebreide omschrijving

Ben jij iemand die het heerlijk vindt om verhalen te schrijven en mensen tot leven te laten komen op papier? Vind je het boeiend om je te verdiepen in iemands verhaal en de mens achter dat verhaal te ontdekken? Dan is het schrijven van een levensboek iets voor jou!


Bij Humanitas Deventer/Voorst zoeken we schrijvers die met nieuwsgierigheid en inlevingsvermogen aan de slag willen om samen met een verteller hun levensverhaal vast te leggen. Jij luistert, stelt vragen en vangt de kleine details die iemand uniek maken. Door jouw woorden kan een persoon echt tot een personage groeien, met diepte en betekenis.


In dit vrijwilligerswerk werk je een half jaar samen met iemand. Door gesprekken en het maken van aantekeningen geef je hun verhaal vorm en breng je het op papier tot leven. Jij helpt hen hun herinneringen om te zetten in een mooi boek, waarbij de verteller altijd de regie houdt. Of het nu gaat om een volledig levensverhaal of alleen om een aantal bijzondere momenten, jij zorgt ervoor dat de verhalen een blijvende herinnering worden.


Je maakt deel uit van een schrijversgroep en krijgt scholing aangeboden door Humanitas. Ben jij sociaal, nieuwsgierig en hou je van schrijven? Sluit je aan en help iemand hun verhaal op een bijzondere manier te vertellen!

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Humanitas Deventer en Voorst

Humanitas komt op voor een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar. Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden en door steun van onze vrijwilliger op eigen kracht verandering brengen in hun situatie. De activiteiten van Humanitas zijn verdeeld over een aantal thema's, o.m. : • Eenzaamheid • Opvoeden • Opgroeien • Verlies.
Activiteiten in Deventer: Home-Start, Steungezinnen, Jongerenmaatjes Match, Match & Connect, Steun bij verlies en rouw en Humanitas Verbindt! met de activiteiten: Vriendenkring, Maatje25+ en het Levensboek.
Zie voor meer info onze website: www.humanitas.nl/deventer