Post | september 2024 | Nieuwsbrief | 1 min lezen

Bezoek Tweede kamerlid Isa Kahraman van Nieuw Sociaal Contract aan Deventer Doet

Wat is de impact van Maatschappelijke Diensttijd op jongeren en op de maatschappij?


Op vrijdag 13 september kwam Tweede kamerlid Isa Kahraman van Nieuw Sociaal Contract naar Deventer Doet om de verhalen van jongeren zelf te horen. Deventer Doet ondersteunt jongeren bij de Maatschappelijke Diensttijd en helpt hen om hun talent te ontdekken en te laten groeien.


Kahraman werd ontvangen door een divers gezelschap zoals projectleider Melvin Dijkema, jongerencoach Simon Govers, twee jongeren die zelf een MDT traject hebben gevolgd, docent Maira Weijn van school Het Stormink - Etty Hillesum Lyceum, Marleen Munneke van de Gemeente Deventer en directeur van Deventer Doet Wietse De Boer.


In het gesprek kwam onder andere aan de orde dat jongeren door het volgen van een MDT traject meer zelfbewust worden en hun talent(en) ontdekken en ontwikkelen. Daarnaast heeft MDT ook een positief effect op onderwijs, cultuur, participatie en jeugdzorg. Kortom: van MDT worden niet alleen jongeren, maar ook de samenleving beter. Kahraman: ‘ik ben onder de indruk van het geweldige werk wat Deventer Doet doet en hoe ze daarmee bijdraagt aan succesvolle ervaringen met de Maatschappelijke Diensttijd.’


Te hopen is dat de regering en de Kamer ervoor zorgen dat MDT gewoon kan doorgaan met het mooie werk.

Deel blogpost