Skip Sidebar

Over ons

De Bibliotheek Deventer is een plek vol verhalen, informatie en inspiratie. Misschien wel zoals je ons al jaren kent. Maar intussen kun je zoveel meer. Met ons en bij ons. Alleen of met anderen ...

Kunst & cultuurSociale rechtvaardigheidBuurt & omgeving
Deel
Medewerker Makersplaats

Medewerker Makersplaats

Structureel werk · 4–6 uur/week
Stromarkt 18, 7411 PK Deventer, Netherlands
Computer
Kunst & cultuur
Activiteit Delen
de Bibliotheek Deventer
#28989
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/de-Bibliotheek-Deventer/activiteiten/Medewerker-machinepark-innovatieplein/28989 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Creatieve broedplaats o.a. 3D-printers, lasersnijder, vinylplotter en een transferpers. Bezoekers kunnen hier kennismaken met deze machines en jij helpt daarbij

Uitgebreide omschrijving

Makersplaats

Werk je graag met mensen en vind je het leuk om bezig te zijn met techniek? Houd je ervan nieuwe dingen te ontdekken, uitleg te geven en van elkaar te leren? Dan is dit de vrijwilligersvacature voor jou!

Hoe ziet de functie er in de praktijk uit?

In de Bibliotheek aan de Stromarkt vind je op de tweede verdieping onze Makersplaats. Op deze creatieve broedplaats staan o.a. 3D-printers, een lasersnijder, een vinylplotter en een transferpers. Bezoekers kunnen hier kennismaken met deze machines en nieuwe technieken en vaardigheden leren. Ook kan jong en oud hulp krijgen bij het programmeren met o.a. micro:bit of HTML en kan er gebruik gemaakt worden van een naaimachine, diverse soorten gereedschap, soldeersets en snijmatten.  Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die onze bezoekers hierbij kunnen begeleiden. Als vrijwilliger help je met het klaarmaken van hun ontwerpen, denk je mee, zoek je samen naar oplossingen en geef je uitleg over de machines. 

Jij:

Bent aanspreekpunt op de Makersplaats en helpt onze bezoekers. Geeft uitleg over de machines. Begeleidt bij het uitvoeren van de ontwerpen waar de bezoekers mee komen. Bent minimaal een dagdeel per maand beschikbaar op woensdagmiddag (speciaal voor kinderen), donderdagmiddag, vrijdagochtend en/of zaterdagmiddag.

Wat vragen wij?

  • Je bent enthousiast. 
  • Je hebt affiniteit met (nieuwe) technieken. 
  • Je hebt een gastvrije houding. 
  • Je bent leergierig. 

Wat bieden wij?

  • Een uitdagende vrijwilligersfunctie. 
  • Ondersteuning van de Coördinator Vrijwilligers van de Bibliotheek. 
  • Ruimte voor eigen invulling. 
  • Gratis lidmaatschap van de Bibliotheek Deventer. 

Waar ga je werken?

Iedereen is welkom in de Bibliotheek Deventer, of je nu in de stad woont of in één van de dorpen eromheen. Of je lid bent of niet, je kunt in al onze vestigingen terecht.   

De Bibliotheek is een plek vol verhalen, informatie en inspiratie. Maar je kunt zoveel meer met ons en bij ons. We zijn een plek om alleen of met anderen tot rust te komen, te studeren of zelf activiteiten te organiseren. We willen een community library worden en jij kunt daar deel van uitmaken.  

Met de Athenaeumbibliotheek en Kunstcircuit als onderdeel van onze organisatie hebben we een groot aanbod en veel kennis op het gebied van taal, kennis en informatie, cultuureducatie en –participatie en boekenerfgoed.     

Wij geloven dat de samenstelling van ons medewerkersbestand zoveel mogelijk een afspiegeling moet zijn van de samenleving waarvoor en waarmee we werken. Verschillen verrijken en helpen om onze doelen te bereiken. We werken hard aan het brengen van diversiteit in onze teams en streven naar een steeds inclusievere (werk)omgeving voor medewerkers, bezoekers en inwoners.  

Ons werk is mensenwerk waarbij integer handelen heel belangrijk is. Daarom vragen we van nieuwe collega’s een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). 

Laten we kennismaken!

Heb je na het lezen van deze vacature nog vragen of wil je meer weten over deze vrijwilligersfunctie? Neem dan contact op met Judith Tool via [email protected].

Ben je enthousiast geworden en wil je direct solliciteren? Mail je motivatie dan naar [email protected]. Dan nemen wij contact met je op voor een kennismakingsgesprek.


We kijken uit naar je reactie! 

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

De Bibliotheek Deventer
Activiteit Delen

Over de Bibliotheek Deventer

De Bibliotheek Deventer is een plek vol verhalen, informatie en inspiratie. Misschien wel zoals je ons al jaren kent. Maar intussen kun je zoveel meer. Met ons en bij ons. Alleen of met anderen. De Bibliotheek is een plek om te ontspannen, te ontmoeten, maar ook om zelf iets te organiseren. En er is meer. We zijn ook een plek waar je je kunt ontwikkelen. Waar je om ondersteuning kunt vragen, zodat je mee kunt (blijven) doen.

De wereld verandert snel. De Bibliotheek is en blijft plek waar je hulp en antwoorden vindt. Online en in onze vestigingen. Waar we aandacht hebben voor jouw vragen en jouw verhaal. Maar ook waar je zelf een bijdrage kunt leveren door je kennis, talenten of ideeën met anderen te delen. We zijn een laagdrempelige en gastvrije plek. We zijn jouw Bibliotheek.