Skip Navigation
Over ons

Het ontplooien van activiteiten, projecten en initiatieven ter ondersteuning van mensen met een psychiatrische achtergrond die zelfstandig wonen in de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst ...

Zorg & Welzijn
Deel

Drink je een kopje thee met Romee?

1 uur/week
Lange Zandstraat 15, 7412 CD Deventer, Netherlands
Sociaal contact
Zorg & Welzijn
#29021
Scan me of ga naar deventerdoet.nl/o/Vriendendiensten/activiteiten/Drink-je-een-kopje-thee-met-Romee/29021 om je aan te melden
SamenvattingDan zoeken wij jou!
Als maatje spreek je regelmatig af met een deelnemer om koffie te drinken, te kletsen of samen iets te ondernemen (op afstand!).
Uitgebreide omschrijving

Mevrouw is een van onze deelnemers die wachten op een maatje zoals jij! Leuk om samen een bordspelletje te spelen, stukje te wandelen en samen een kopje koffie te drinken.


Onze deelnemers zijn 18+, hebben een psychische kwetsbaarheid, wonen zelfstandig of begeleid en zijn op zoek naar sociale contacten. Als maatje geef je zelf aan wat je wensen zijn in het contact en wat voor jou passende tijden zijn. Op basis van jullie voorkeuren wordt er een match gemaakt. Voor beiden is het een leuk, sociaal contact! 

 

Kennis van psychiatrie is geen vereiste, je wordt gekoppeld aan één van de coördinatoren voor de nodige begeleiding. Wij bieden onze vrijwilligers (vrijblijvend) regelmatig interessante, gezellige activiteiten om elkaar te leren kennen en om kennis op te doen over de psychiatrie. 

 

Enthousiast geworden? Neem contact op met Vriendendiensten via: 

  • 0570-613747  

 

Of bezoek onze website


Inwerkmethode en begeleiding 

Iedere vrijwilliger wordt begeleid door een van de maatjescoördinatoren. De vrijwilliger kan met vragen, problemen of opmerkingen bij de desbetreffende coördinator terecht. Nadat de vrijwilliger gekoppeld is, houdt de coördinator contact. Enkele afspraken staan vast; zo heeft de coördinator na drie maanden en na een jaar een evaluatie- en/of een afsluitingsgesprek. 

 

Scholing 

Een aantal keren per jaar worden er themabijeenkomsten georganiseerd voor alle vrijwilligers en stagiaires. Tevens is er een aantal keren per jaar een introductie voor nieuwe vrijwilligers. Verder organiseren wij iedere maand een vriendencafé voor iedereen die bij ons staat ingeschreven. Op deze avonden kunt u andere vrijwilligers maar ook deelnemers ontmoeten. 

 

Onkostenvergoeding 

Alle vrijwilligers zijn WA verzekerd. Voor ieder maatjes-koppel is er een budget van 50 euro om vrij te besteden aan activiteiten. Bij overige kosten betaalt ieder zijn eigen deel. Er is km-vergoeding mogelijk. 

WAT WIJ VRIJWILLIGERS AANBIEDEN

💸 Onkostenvergoeding

🤝 Extra begeleiding

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?Vriendendiensten
Over Vriendendiensten
Het ontplooien van activiteiten, projecten en initiatieven ter ondersteuning van mensen met een psychiatrische achtergrond die zelfstandig wonen in de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst.\n\nActiviteiten\n\nVriendendiensten heeft drie hoofdactiviteiten: 1.Maatjesactiviteiten: - 1-op-1 maatjes - groepsmaatje - tafelmaatjes - vriendencafés 2. Onafhankelijke ggz-cliëntondersteuning: - individuele cliëntondersteuning - collectieve cliëntondersteuning - advies, hulp en ondersteuning bij PGB zaken - hulp bij klachten bezwaar en beroep 3. Zelfregiecentrum: Iedereen is welkom (zonder indicatie) voor: - activiteiten - open centrum - luisterend oor - actieve bijdrage bezoekers - Herstel(activiteiten)
#29021
Scan me of ga naar deventerdoet.nl/o/Vriendendiensten/activiteiten/Drink-je-een-kopje-thee-met-Romee/29021 om je aan te melden